Kategorier
Tidning Webb

Intervjureportage med Anna Felländer om artificiell intelligens – Teknikföretagen

Anna Felländer foto Erik Thor
Anna Felländer står i korsningen mellan forskning, politik och näringsliv och arbetar med både jätteföretag och små uppstartsföretag. Foto: Erik Thor

 

Artificiell skalar snabbt. Därför riskerar inbyggda småfel att snabbt blir stora problem, något som hotar inte bara den som äger den aktuella artificiella intelligensen, utan tekniken som helhet. Det handlar om förtroende. 

Nyligen intervjuade jag digitaliseringsekonomen Anna Felländer för Teknikföretagens tidning t:. Felländer har jobbat på regeringskansliet, varit chefekonom på Swedbank, hon är gästforskare på Handels och knuten som forskare till KTH, hon sitter i flera styrelser för uppstartsbolag och rådger stora företag som konsult hos Boston Consulting Group.

Att intervjua henne var ingen dans på rosor: hon är så otroligt kunnig och hoppar snabbt mellan olika perspektiv och ämnen, så det gäller att hänga med. Det gjorde jag nog inte, men tack vare bandspelaren gick det ändå att reda ut allt i efterhand.

Jag tycker att det var extremt intressant att höra om de utmaningar artificiell intelligens innebär för de flesta företag, i större eller mindre utsträckning. Anna Felländer lyckades också väldigt bra tydliggöra hur och hur snabbt det kan gå fel när en parallell intelligens skalar upp så snabbt som AI gör.

Nu är artikeln publicerad: läs om AI, etik och vad som krävs för att teknik och medborgare ska gå i takt med varandra framöver. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *